Informatie

De school

Montessorischool Loenersloot is een kleinschalige school gelegen in een landelijke omgeving in de dorpskern van Loenersloot. Op de school wordt Montessorionderwijs gegeven. De school is erkend door de Nederlandse Montessori Vereniging (NMV) en is één van de bijna 170 Montessoribasisscholen in Nederland.
De school dankt haar bestaan aan een groep actieve ouders, die in 1985 de toenmalige kleuterschool hebben omgevormd tot een volwaardige basisschool. Hoewel er altijd al volgens de Montessori-methodiek is gewerkt, is de school pas eind jaren ’90 officieel Montessorischool geworden. We hebben aansluiting gezocht bij Montessorischool Pallas Athene in Amersfoort en zijn daar een nevenvestiging van. De school is opgericht als bijzonder neutrale school. Bijzonder wil zeggen dat de school niet door de gemeente wordt bestuurd, maar door een Stichting. Neutraal wil zeggen dat wij geen specifiek geloof naar buiten uitdragen. Iedereen is welkom op onze school!

Leeropbrengsten zijn belangrijk, maar als school richten wij ons op veel meer dan dat. Leerlingen die zich bijvoorbeeld niet veilig voelen, niet uitgedaagd of niet begrepen, halen niet het beste uit zichzelf naar boven. Hoe tevreden leerlingen, ouders en collega’s zijn, is voor scholen een belangrijk gegeven. En een tevreden leerling, ouder en collega zijn bovendien het beste visitekaartje dat je je als school kunt wensen. Hierbij onze rapportages over tevredenheid en sociale veiligheid

               

Contact

  • Montessorischool Loenersloot
  • Hollandstraat 25
  • 3634 AS Loenersloot
  • 0294-291597